nuffnang

Click To Learn More!

20 March 2011

Apa Fungsi Bookmark Ni?

Apa fungsi Bookmark ni? Macam Facebook ka? Haa..sebenarnya bookmark ni berfungsi menyimpan laman web yang kita gemari dan menyenangkan kita. Senang macam mana? Kita x payah nak tulis url dia panjang2 dah. Kalau 1 2 URL boleh lagi kita hafal..tapi kalau 63 jenis URL? Tak terkencing nak ingat? So, dengan bookmark ni senang lah bagi kita nak ke site2 tertentu yang telah kita tanda. Penanda buku la 2 kiranya..hehehe..Aku taw ramai yang dah taw benda ni, tapi apa salahnya berkongsi kepada yang x tahu kan?

Meh kita tengok!

Kita ambil contoh page ni lah..Boleh kan? Hehe..




Kepada  pengguna Google Chrome, klik pada bintang dekat hujung tu..Dan satu kotak akan muncul..




Anda boleh pilih sama ada dalam bentuk Bookmarks Bar ataupun Other Bookmarks.

Bookmarks Bar


Other Bookmarks


Dan tekan "DONE"!




Senang ja kan? X payah susah2 lagi lepasni..Click ja..terpampang depan muka..
Lepasni boleh la 'Bookmark' page Oh Bel Chantik!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...