nuffnang

Click To Learn More!

15 March 2011

Hujan Batu Naik Minyak

Korek telinga, cungkil gigi, scroll sampai bawah.

Terkejut bai petang tadi, tengah syok layan Winning Eleven kat umah membe aku tadi, tiba2 hujan. Aku bwat derk ja sebab Sri Iskandar da biasa hujan petang2 ceni. Tengah picit2 semua button yang ada, Kepapauhh!!Kilat sabung menyabung bak hang! Omakkhau..tokojut den.

Serius kuat gila. Banyak kali plak 2. Dah kilat macam 2, xkan x ujan lagi, nah kau ketang ketang ketek ketang ketung bumbung umah. Bunyi dekat ja. Sekali bumbung bocor daa! Humangaih..Scary jugak la. Haha.


Bayangkan baling batu sebesar ibu jari tangan. Terkena kepala. Sakit tak? Ha lebih2 kurang besar mcm 2 la. Tapi aura petang tadi mmg lain macam. 7.40++ pm 2 selalunya da gelap da, tapi tadi colour dia jingga sket. Pergghh..layan beb suasana 2. Hujan kan rahmat.

Korang rasa sebab apa boleh jadi hujan batu ni ar? Adakah ianya punca dari letupan nuclear di Jepun? Gas yang dibawa bercampur dengan awan? Lalu menghasilkan hujan seperti itu? Tapi hujan tu masih lagi boleh diterima akal la. X dak la sampai pecah cermin tingkap kereta. Risau tetap ada.

OBC : Kena hujan ni, terus pening. Serius. Masuk mata, pedih. Juga serius. Sebab aku yang mengalaminya.

"Hujan Emas di Negeri Orang, Hujan Batu Lari Lintang Pukang"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...