nuffnang

Click To Learn More!

28 February 2011

Apa Beza Online Shopping dengan membeli di Shopping Mall??

Apa bezanya ar? Mesti hampa semua boleh senaraikan dengan mudah ja..kan??
Ada ckp online shopping ni lg best! Jimat masa,boleh tgk mcm2 'kedai',xpayah rajinkan diri p withdraw duit,jam la hapa la itu la ini la..



DAN.. Ada yg ckp p shopping mall lg bes!bleh jalan2,tgk barang2 depan mata, test baju dan ada yg sempat posing dalam Fitting Room beb!!hhmmm.......???



X kisah la apa nak buat pon, ada duit semua jalan, kalaw x, JALAN-JALAN ja la......
Apa yang aku nak bagitaw ni adalah TELATAH-MELATAH RAKYAT DI MALAYSIA kita neh..kalaw online tu semestinyalah bleh tgk barang dgn harga ja..
TAPI kalaw p shopping sniri lagi best!boleh tengok,pegang,cuba,rasa,dan mcm2 lah kita bleh buat...!

Haa...ni dia yang mcm2 kita boleh buat..telatah kita la neh..p shopping mall nak beli barang dapur..
amek troli sebesar alam,jalan sambil 'sauk' ja apa yang berkenan di hati..pusing sana,pusing sini,amek itu,amek ini........dah penoh troli..uuuiiihhh~besnya bleh beli banyak2!!!

Da bleh chow da 2,penoh dah ha troli..lepastu barula nak terhegeh2 kira BUDGET..adoi..macam x ckop ja??
Mulalah perangai, malas nak p letak balik barang 2 kat tempat asal, 'tarok' ikot suka ja, kadang 2 nak pegi letak biskut balik jauh,ha,nah kau tempat ikan la jadinya..
Itu satu, yang lagi satu ni dia baru bwat kira-kira time tgh beratur kat kaunter,menyedari ketidakcukupan duit, dia pakai letak ja la apa2 yang dia rasa xmaw..letak plak 2 ikot suka dia ja..mesti anda perasan kan kadang2 tu ada objek2 yang x diperlukan berdekatan kaunter?? 
Roti canai dalam refrigerator air?????apa kes??
Hahahahaha..Melayu,Cina,India..sama ja..
So,Najib x payah la nak risau pasai 1 Malaysia neh lg..rakyat Malaysia dah lama dah sahut ooii!!!
Beza kan Online Shopping dgn p seniri ke Shopping Mall?

Aku taw benda alah ni mcm x patut ja post? Da tadak idea ka? Bosan la........
TAPI..sedarkah anda bahawa anda telah menambah kerja pekerja-pekerja bekerja di sana?Letih den oi!
Kesianla kan? Cuba kalau anda?




Dapatkan post terbaru melalui emel!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...